Uusi

Vihti, Hiiren talon -ryijy 130 x 165 cm

1 470,00


Käytettävissä olevat toimitustavat: Shipping into European Union, Shipping to Other Countries, Nouto Lankakauppa Verkavilla, Vuolteentori 2, Tampere, Posti Postipaketti (SmartShip), Posti Kotipaketti (kotiinkuljetus), Nouto Taito Shop, Hatanpään valtatie 4, Tampere, Pikkupaketti / kirje, kuvastot / lankakartat (only in Finland)

HIIREN TALON –RYIJY, VIHTI

Taito Pirkanmaa, Vihdin museo sekä Kisälli –paja tekivät yhteistyössä Hiiren talon –ryijyn.

Yhteistyöllä vanhasta museossa olevasta ryijystä kehitettiin myyntiin ryijytarvikepaketti. Voit nyt valmistaa tämän ajattoman kauniin ryijyn itse ommellen, kutoen kangaspuissa tai hankkia sen valmiina.

Alkuperäinen ryijynmalli on vuodelta 1808. Alkuperäisen ryijyn tekijä ei ole tiedossa ja se on saatu Vihdin museolle lahjoituksena 1989 Hiiren talosta Jokikunnan Härtsilästä. Alkuperäinen ryijy oli nukitettu molemmilta puolilta. Ennen ryijyjä käytettiin lämpiminä peitteinä sängyissä ja reessä.

Hiiren talon –ryijy on kansanomainen ja väreiltään vahva. Leveä reunus on kuvioitu vinoon kulkevin täplin. Keskustassa on vuosiluku 1808 ja se on kuvioitu symmetrisesti kukka- ja kruunukuvioin.

 

Ryijyn voit ostaa valmiina tai tehdä itse tarvikepaketista

Ryijyn valmistaminen on koukuttavan hauskaa ja helppoa. Taito Pirkanmaan tarvikepaketeissa olevat pohjakankaat kudotaan Suomessa käsityönä kangaspuissa. Nukkalanka on Taito Pirkanmaan Sirkka-ryijylanka. Niin nukkalanka kuin pohjakude ovat 100 % villaa.

- Kansanomainen malli

- Ryijyn koko on 130 x 165 cm

- Materiaali villa

- Pohjakangas on käsin kudottu kangaspuissa

- Ommellen tarvikepaketti sisältää kaiken tarvittavan ryijyn tekoon: Pohjakankaan,        nukkalangat, lastan, neulan, työohjeen sekä ryijyn hoito-ohjeen.

- Akustinen sisustustekstiili

- Tarvikepaketin toimitusaika: 1-3 viikkoa.

Valmiin ryijyn ripustaminen seinälle ja huolto

Ryijy ripustetaan taipumattomaan metallitankoon, ei kuitenkaan auringon valoon, eikä patterin yläpuolelle. Voit imuroida ryijyn kevyesti tekstiilisuulakkeella, tai sen voi tuulettaa raikkaassa ulkoilmassa.

 

Tuotteen lisätiedot

Ryijy Ommellen tarvikepaketti

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Kansanomaiset ryijyt, Tee itse ryijy ommellen