14-18-vuotiaiden opintojaksot 2020-2021

 

 

Ilmoittautuminen Näpsään       lisätietoja napsa@taitopirkanmaa.fi

 

Näpsän nuorten opintojaksovalikko, syksy 2020

Nuorten opintojaksovalikko on tarkoitettu 14–18-vuotiaille perus- tai syventäviä käsityön taiteenperusopintoja suorittaville opiskelijoille. Lukuvuosi rakentuu kahdesta yhtä pitkästä jaksosta, jotka sijoittuvat syys- ja kevätlukukaudelle. Kokoontuminen on pääsääntöisesti kerran viikossa 4 oppituntia kerrallaan. Lisäksi järjestetään syyslukukauden alussa orientoivat opinnot sekä keväällä mahdollinen leiripäivä.

Oppilas voi itse valita, mitkä kaksi jaksoa hän vuoden aikana suorittaa ja pystyy näin enemmän vaikuttamaan omien opintojensa painotukseen. Syyslukukauden valinta tehdään nyt keväällä. Kevätlukukauden 2021 opintojakson valinta tehdään lokakuussa.

Ohessa ovat opintojaksot ja niiden sisällöt.

Tarvittaessa oppilashallintomme palvelee teitä osoitteessa: napsa@taitopirkanmaa.fi

Tervetuloa opiskelemaan!
 

Mänttä

tiistai klo 16–19, Havaintoja, valintoja ja muutoksia ympäristössämme

Opintojaksolla huovutetaan yhdessä teos Tampere-Talon Valo virtaa -näyttelyyn. Syvennymme rottinkipunontaan, jonka tekniikoilla kokeilemme eri materiaaleja esim. kierrätysmateriaaleja. Punotuissa koreissa ja sisustustuotteissa haetaan vaikutteita ja ideoita niin perinteisistä punotuista tarve-esineistä kuin nykyisistä sisustustrendeistä.

 

Orivesi

keskiviikko klo 14.15–17.15, Punonnan pauloissa

Heittäydytään punonnan perinteisiin ja solmeilun saloihin, muokataan malleja nykyaikaan. Käytetään erilaisia materiaaleja esim. punottuihin koreihin tai muihin sisustustuotteisiin.

 

Tampere, Epilä

torstai klo 17–20, Kuinka kangas kudotaan?

Yksi lanka kerrallaan… Kuten Pyhimyskin laulaa biisissään, ollaan pasmat sekaisin ja tutustutaan kangaspuiden maailmaan. Mitä kaikkea niillä voikaan valmistaa ja miten muuten voi kangasta kutoa? Jakson aiheena eettisyys, ekologisuus ja esteettisyys yhdistettynä omaan huoneeseen kudottavilla sisustustekstiileillä, kudotaan kangaspuilla sekä muilla työvälineillä.

 

Tampere, Hervanta

torstai klo 17.15–20.15, Punonnan pauloissa

Heittäydytään punonnan perinteisiin ja solmeilun saloihin, muokataan malleja nykyaikaan. Käytetään erilaisia materiaaleja esim. punottuihin koreihin tai lampunvarjostimiin.

 

Tampere, Tammela

maanantai klo 17.15–20.15, Inspiroidu Japanista

Inspiroidutaan japanilaisesta käsityökulttuurista ja tekstiilitekniikoista. Tutustutaan japanilaiseen kuviokieleen ja kokeillaan shibori tekstiilikuviointia ja sashiko kirjontaa. Ommellaan kimonotyyliset takit tai kietaisuhousut sekä opitaan paketoimaan erilaisia lahjoja furoshiki tekniikalla sekä kuvioimaan kankaat tyylin mukaisesti.

 

Tampere, Tammela

tiistai klo 17.15–20.15, Teatterin taikaa

Sukelletaan teatterin maailmaan käsityöläisen näkökulmasta sekä osallistutaan puvustuksen ja tarpeiston tekemiseen syksyllä toteutuvaan teatteriproduktioon. Mitä kaikkea tapahtuu ennen ensi-iltaa, entä sen jälkeen?

 

Tampere, Tammela

keskiviikko klo 17.15–20.15, Valloittavat keraamiset veistokset

Kokeillaan erilaisten savilaatujen soveltuvuutta erikokoisten veistosten tekoon ja käytetään enkopivärejä pintojen koristelussa. Valmistettavat veistokset voivat olla esittäviä tai abstrakteja. Pohdimme veistosten roolia ja sijoittumista niin julkiseen kuin yksityiseenkin tilaan.

 

Tampere, Tammela

torstai klo 17.15–20.15, Puntit tutisemaan!

Trumpetit, pillit, suorat, leveät, vajaamittaiset vai ylipitkät? Tule oppimaan housujen tekoa. Käydään läpi housujen historiaa. Suunnitellaan, kaavoitetaan ja ommellaan omannäköisesi puntit!

 

 

 

 


Klarna Checkout
kauppiaan tiedot