Juuttilanka, ohut 400 g ALE -50 %

17,70 €
8,85
1 kg = 25,29 €
1 kg = 25,29 €

Juutti on erinomainen lanka pesimiin. 

Juutista saat myös kauniit virkatut laukut, tabletit, makrameet ja muut sisustustuotteet. 

Juutin voit pestä 60 asteessa.

Juutti tuodaan meille raakalankana EU:n alueelta, emmekä tiedä tarkkaan kuidun alkuperämaata. Mutta 85 % maailman juutista tuotetaan Intian ja Bangladeshin alueella. Pirkka-juuttilangat värjätään, tarkistetaan ja vyötetään Suomessa. Värjäyksessä käytetään EU-standardien mukaisia reaktiivivärejä ja toiminta on ympäristöviraston antamien ympäristöohjeiden mukaista. 

Pirkka-juuttilangat ovat ekologisia lankoja, ne ovat 100 % biohajoavia. Ne ovat kestäviä, kierrätettäviä ja värjäysprosessi ei kuormita luontoa. Lankojen jalostaminen tapahtuu pienellä alueella, jolloin kuljetukset ovat mahdollisimman vähäisiä.

Juutti ja valonkesto

Juutista ja erityisesti valkoisesta juutista kudottu tekstiili on kaunis, eläväpintainen ja kiiltävä. 

Valkoinen juutti kellastuu suorassa päivittäisessä auringonpaisteessa. Ikkunalasi ei ehkäise auringon ultraviolettisäteiden vaikutusta. Mitä vaaleampi väri, sitä herkempi auringonvalon aiheuttamille muutoksille. Tummissa väreissä muutos näkyy vähemmän. Valkoisen juutin valonkestoarvo on 2- 3 (asteikko 1 - 7: 0 huono, 7 hyvä). Muiden värien arvot vaihtelevat 3-4. Toistaiseksi ei ole olemassa menetelmää valonkestoarvojen parantamiseksi, mutta väri suojaa kuitua jossain määrin haurastumiselta ja ulkonäön muutoksilta. 

Juutti on pellavan sukulaiskasvi. Kuidut sijaitsevat rungon uloimman kuoren sisäpinnassa kuten pellavassakin. Kuidun väri vaihtelee vihreästä tummankeltaiseen, ja kuidun väri ja monipuoliset käyttömahdollisuudet ovat osaltaan vaikuttanut siihen että juutti on saanut nimen "kultainen kuitu". Myös juutin ominaisuudet ovat samantapaiset kuin pellavalla. Kestävä juuttikuitu ei juurikaan jousta, mistä johtuu kankaan taipumus rypistyä. Juutti imee hyvin vettä ja on kiiltävää. Se ei kuitenkaan ole aivan yhtä lujaa kuin pellava. Kuitu on karkeaa ja lyhyttä. Valmistuksen aikana ja vielä ensimmäisissä pesuissakin irtoaa valmiista tuotteesta lyhyitä kuituja. Imuroi siis valmis tuote jo uutena. Juutti kutistuu pellavan tavoin 5-10 %.

 

Juuttitekstiilien hoito

  • Älä liota.
  • Pese tekstiilit käsin väljässä vedessä tai pesuhuoneen lattialla suihkun avulla 40 asteisessa vedessä. Käytä pesuainetta vähemmän kuin pesuaineohjeissa sanotaan. Jos tekstiilissäsi on hyvin voimakkaita värieroja, esim. valkoista ja mustaa, pese 60 asteisessa vedessä nopeasti tai vie tekstiili pesulaan pestäväksi.
  • Harjaa kuteen suuntaisesti ja huuhdo runsaalla vedellä.
  • Muotoile kosteana ja kuivaa tasaisella alustalla ilmavassa paikassa. Juutti ei kestä suoraa auringonvaloa.
  • Älä kuivaa rummussa.
  • Silitä enintään 200 asteisella (•••) raudalla. Ohuet tekstiilit voi myös mankeloida, se tuo tuotteeseen kiiltoa.

Juutista valmistetut tuotteet ohentuvat, litistyvät ja pehmenevät useiden pesujen myötä. 

Pirkka-juuttilangat ovat 100 % juuttia. Langan pinta on himmeästi kiiltävä ja väri on syvä. Ohuesta juuttilangasta voi kutoa pöytäliinoja, vahva juuttilanka sopii seinätekstiilien ja mattojen kutomiseen. Juuttia voi yhdistellä luontevasti muihin luonnonkuituihin, kuten paperi- ja karvalankaan.

 

Luonnollisesti luonnonkuitua

Luonnonkuiduista valmistetut tekstiilit ovat mukavia ja helppoja käyttää ja oikein hoidettuina kestäviä ja pitkäikäisiä. Ne ovat myös ympäristön kannalta turvallisia. Aito luonnonmateriaali ohjaa kulutusta kestävän kehityksen tielle. Luonnonkuitu sietää arkea ja kulutusta tarjoten samalla juhlaan tyylikkään, jopa ylellisen vaihtoehdon. Luonnonkuitujen hoito on helppoa, sillä ne voi pestä kotioloissa vedellä. Huolellinen hoito vaatii materiaalin ominaispiirteiden tuntemista ja hoito-ohjeiden noudattamista. Eikä hoito tarkoita pelkästään pesua. Hyvään hoitoon kuuluvat myös oikea säilytys, tuulettaminen ja lepo.

Tuotteen vaihtoehdot
913 kuusi
Juutti-lanka: 913 kuusi
8,85 €
904 tummansininen
Juutti-lanka: 904 tummansininen
8,85 €
909 harmaa
Juutti-lanka: 909 harmaa
8,85 €
918 musta
Juutti-lanka: 918 musta
8,85 €
920 turkoosi
Juutti-lanka: 920 turkoosi
8,85 €

Suosittelemme myös

Juuttilanka, paksu 400 g ALE -50%
9,25
Juuttilanka, paksu 50 m
3,90

Asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen, ostivat myös

Pirkka minipaperilanka, 500g vyyhti
alkaen 13,95 (1 kg = 27,90 €)
Juuttilanka, paksu 400 g ALE -50%
9,25
Poppanakude
alkaen 10,00 (1 kg = 20,00 €)
Pirkka-lanka paksu, 100 % villa, vyyhti 100 g
alkaen 6,50 (1 kg = 65,00 €)

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Kudonta- ja sisustuslangat, Löytökori