Elämänpuu-ryijysarja sininen ommellen 4 osaa 45 x 45 cmm

590,00


Tekstiilitaiteilija Jukka Vesterinen suunnitteli 2003-2004 kansanomaisten ryijymallien pohjalta uuden "Elämänpuu"- miniryijysarjan, vadelmanpunaisen ja modernin turkoosin. Miniryijyistä on tullut hyvin suosittuja käytännöllisen kokonsa ja nopean valmistuvuutensa ansiosta. Sarja on myös mainio kokonaisuus esimerkiksi kummilapsen elämänkaaren varrelle sijoittuviin merkkitapahtumiin.

Ryijyn voit ostaa valmiina tai tehdä itse tarvikepaketista

Ryijyn valmistaminen on koukuttavan hauskaa ja helppoa. Taito Pirkanmaan tarvikepaketeissa olevat pohjakankaat kudotaan Suomessa käsityönä kangaspuissa. Nukkalanka on Taito Pirkanmaan Sirkka-ryijylanka. Niin nukkalanka kuin pohjakude ovat 100 % villaa. Pohjan loimena on 100 % pellava.

Ommellen- ja kutoen-paketin toimitusaika on 1 - 3 viikkoa. Valmiin tilausryijyn toimitusaika on 2 - 3 kuukautta.

 

Sirkka-ryijylanka 

Sirkka-lanka on Suomessa kehrätty ja värjätty erittäin laadukas, erityisesti ryijyjen tekoon suunniteltu 100 % villalanka. Sirkan kierre on suunniteltu sellaiseksi, että leikatessa nukat auki, lanka ei purkaudu tai ala hapsottaa epäsiististi. Siten Sirkasta tehdyt ryijyt kestävät säilytyksessäkin ryhdikkäinä ja siisteinä. Sirkan värinkestävyys on myös erinomainen, joten sen laajasta värikartasta pääset nauttimaan vuodesta toiseen.  

Valmiin ryijyn ripustaminen seinälle ja huolto

Ryijy ripustetaan taipumattomaan metallitankoon, ei kuitenkaan auringonvaloon, eikä patterin yläpuolelle. Ryijyn voit imuroida kevyesti tekstiilisuulakkeella, tai sen voi tuulettaa raikkaassa ulkoilmassa.

Selaa myös nämä tuoteryhmät: Modernit ryijyt, Vesilahden ryijykokoelma, Tee itse ryijy ommellen